Ergonomisch werken

Ergonomie is het aanpassen van werk aan het menselijk lichaam om zo mogelijke mentale en fysieke klachten te voorkomen. Hierbij horen onder andere een juiste werkhouding en genoeg mentale- en fysieke herstelmomenten. Maar hoe creëer je een ergonomische werkomgeving?

Een juiste ergonomische werkhouding

Door werkplekken volgens de ergonomische richtlijnen in te richten, stijgt de productiviteit en daalt het ziekteverzuim. Een goede eerste stap is het juist instellen van je bureaustoel. Hoe je dit het beste kan doen, lees je in de blog ‘Hoe zit je juist op een bureaustoel?’. Daarnaast zijn er ook verschillende bureaus en hulpmiddelen die ergonomisch werken bevorderen. Onderstaand zie je een paar voorbeelden.

Lichamelijke en mentale gezondheid

Daarnaast is het van belang je lichamelijk goed te voelen. Dit heeft namelijk weer invloed op de mentale gezondheid. Door medewerkers te activeren om niet achter hun bureau te pauzeren en om af en toe een rondje te lopen, zorg je al voor mentale- en fysieke herstelmomenten.

Het kiezen van het juiste ergonomische meubilair

Voor een werkgever kan het lastig zijn om het juiste ergonomische meubilair aan te schaffen, want wat voorkomt of vermindert klachten? Het is daarom verstandig eerst te inventariseren wat er nodig is. Wij helpen je hier graag bij.

Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen op het gebied van ergonomisch werken? Maak dan een vrijblijvende afspraak. We adviseren je er graag verder over.

Share this

Contact