Hoe zit je juist op een bureaustoel?

Bij de meeste kantoorbanen zitten medewerkers het grootste gedeelte van de dag achter hun bureau. Door een verkeerde zithouding bestaat de kans dat er lichamelijke klachten ontstaan. Daarom is het van belang dat je de werkdag start met het juist instellen van je bureaustoel- en tafel. Hoe je dat doet? Dat leggen we uit in deze blog!

Voor een juiste ergonomische zithouding op een bureaustoel, is het belangrijk dat je een bepaalde houding aanneemt. Wij noemen dit de ‘3 x 90 graden-regel’. Hierbij zet je je voeten plat op de grond waardoor je knieën 90 graden zijn gebogen. Zit met een rechte rug, dit zorgt voor de tweede hoek van 90 graden ten opzichte van je benen. Daarnaast dienen je armen wanneer je ze op je armleuningen legt of op je bureau, ook een hoek van 90 graden te maken.

De volgende stappen in ergonomisch werken

Ergonomisch werken gaat verder dan alleen het juist instellen van een bureaustoel. Zo dienen ook de monitor, muis en toetsenbord aangepast te worden naar de juiste hoogte en afstand. Andere belangrijke onderdelen van ergonomisch werken zijn het op juiste hoogte instellen van het bureau, op welke bureaustoel je plaatsneemt en of het beeldscherm op een arm gemonteerd dient te worden of dat je gebruik kunt maken van een schermstandaard.

Om je een beetje op weg te helpen in de jungle van ergonomisch werken, hebben wij 10 bureaustoelen geselecteerd die ergonomisch werken stimuleren.

Wil je deze bureaustoelen een keer uitproberen of ervaren hoe je je bureaustoel juist instelt? Of wil je meer informatie over ergonomisch kantoormeubilair? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Share this

Contact