Koppelbare stoelen

Staan er in een openbare ruimte meer dan 100 stoelen in rijen bij elkaar voor bijvoorbeeld een bijeenkomst? Dan dienen de stoelen voor de veiligheid gekoppeld te worden volgens de Europese NEN-EN 14703 norm. In de praktijk wordt dit nog vaak vergeten.

De opstelling van zitplaatsen

In artikel 7.13 van het Bouwbesluit zijn voorschriften opgenomen over de opstelling van stoelen in een ruimte waar veel mensen bijeenkomen. Als het gaat om bijvoorbeeld meer dan 100 stoelen, dan moeten de stoelen aan elkaar gekoppeld worden in een zogenoemde ‘theateropstelling’.

Waarborgen veiligheid

Om de ‘theateropstelling’ te maken zijn er diverse stoelen op de markt die gekoppeld kunnen worden en voldoen aan de NEN-EN 14703 norm. De koppeling zorgt ervoor dat wanneer er paniek uitbreekt, de stoelen op geen enkele manier van elkaar los kunnen raken. De rijen gekoppelde stoelen kunnen in zijn geheel naar achteren getrokken worden of met één beweging op zijn kant worden gelegd. Het opstuwen krijgt daardoor geen kans, waardoor de veiligheid hierdoor beter kan worden gewaarborgd.

Ben je benieuwd welke stoelen hiervoor geschikt zijn? Dan nodigen wij je graag uit in onze showroom.

Share this

Contact