Concentratie in een open werkomgeving

Door een open werkomgeving op kantoor staan collega’s meer met elkaar in verbinding. Dit stimuleert communicatie en samenwerking. Hierbij is het wel belangrijk dat het kantoor zo wordt ingedeeld, dat er ook ruimte is voor concentratie. Met onze tips zijn ingrijpende verbouwingen hiervoor niet nodig.

Akoestische elementen

Er zijn diverse soorten akoestische elementen die omgevingsgeluiden minimaliseren. Hierbij kun je denken aan multipanelen, scheidingswanden, wandabsorbers, baffles en opzetwanden. Een goed voorbeeld om discretie te creëren en de kantoortuin in te delen zijn de ruimtelijke indelingselementen van Palmberg. Deze dragen de naam Disk.

Een ander aan te bevelen element is de AK 1 workplace divider van De Vorm. Deze mobiele scheidingsmuur is licht van gewicht en makkelijk toepasbaar op vrijwel ieder bureau.

Werkcabines

Direct een plek creëren waar je werknemers in alle rust kunnen werken? Kies dan voor akoestische units. Deze units zijn direct te plaatsen en zijn vaak al voorzien van licht, stroompunten en een bureau. Uiteraard zijn er verschillende modellen verkrijgbaar, zoals geheel gesloten units, units voorzien van alleen scheidingswand en belunits. Een fijne werkunit is die van Lande, genaamd Rondo Lavorno. Het afgeschermde bureau nodigt uit tot samenwerken, maar kan ook prima solo gebruikt worden. Een gesloten versie die zeer functioneel is voor bijvoorbeeld een brainstormsessie is de Chalet van DeBerenn.

Naast de genoemde opties zijn er nog tal van akoestische producten die concentratieruimtes kunnen creëren in een open werkomgeving op kantoor. Staat dé oplossing er nog niet tussen, dan nodigen we je graag uit voor een vrijblijvend gesprek. Mail ons op info@aalbertsprojectinrichting.nl of bel naar 088 – 78 88 333.

Share this

Contact